Ако сте сигурни, че искате да прекратите връзката си с иБей, ето как
Затваряне на вашия eBay профил
Ако сте сигурни, че искате да затворите профила си в eBay , можете да го направите много просто. Трябва само да кликнете върху връзката Затваряне на моя профил, да попълните формуляра и да изпратите формуляра, чрез който профилите могат да бъдат затворени.
Имайте предвид, че може да съществуват условия или предупреждения, свързани с закриването на сметки, в съответствие със споразумението, в което сте влезли, когато се присъединихте към иБей и приехте Общите условия на eBay.
Трябва да прочетете за затварянето на профила си в eBay, преди да го направите, за да сте сигурни, че затварянето на профила ви е това, което наистина искате. Ако не смятате, че често ще използвате профила си, можете просто да го оставите в пауза и пак ще сте там, ако някога решите да го използвате отново в бъдеще.
Преди да затворите профила си, иБей казва, бъдете сигурни, че:
- Не дължите никакви такси
- Салдото в профила Ви е на нула
- Нямате оферти в момента
Има някои обстоятелства, при които иБей няма да ви позволи да затворите напълно профила си. Ако профилът Ви е под минималните стандарти на eBay, не можете да го затворите, докато не отговаря на тези стандарти.
За 60 дни след закриването на профила можете да промените решението си.
След 60 дни профилът Ви ще бъде затворен за постоянно и не може да бъде отворен отново. Трябва да регистрирате нов профил в eBay с различно потребителско име и имейл адрес, за да купите или продадете елементи.
Мога ли да запазя профила си, но да се откажа от продажба?
Да! В действителност, много бивши продавачи поддържат активно присъствие на иБей, но само като купувач.
Ако вече не искате да продавате, просто деактивирайте профила си в продавача. Можете да направите това, като премахнете автоматичния начин на плащане и продадете абонаментите за инструменти.
Вие все пак ще можете да наддавате, да купувате артикули и по друг начин да участвате, но няма да можете да продавате.
Какво се случва след това?
След като потвърдите от eBay, че искате да затворите профила си, има период на изчакване, за да се позволи завършването на всички текущи транзакции. По време на този период на изчакване няма да можете да наддавате, да правите покупки, да добавяте списъци или да променяте информацията за контакт в профила си. Все пак ще можете да видите информацията за профила си.
След като изтече периодът на изчакване, няма да можете да използвате потребителското име за eBay или имейл адреса, свързан с профила си (вече затворен), за да получите достъп до всички части на eBay, които се нуждаят от вход. Вашият профил за обратна връзка няма да бъде видим или достъпен за други членове на eBay.
Уведомявайте, че иБей запазва личната ви информация дори и след като закриете профила си, както е посочено в съобщението за поверителност. То твърди, че това е необходимо за предотвратяване на измами и поради правни причини.
Какво ще стане, ако променя моя ум?
Ако промените решението си да закриете профила си по време на чакащия период, можете да се свържете с иБей и да го помолите да отмени заявката ви.
Ако промените решението си след изтичане на срока на изчакване, добре, времето изтече. Не можете да отворите отново затворен профил. Но можете да създадете нов профил с различен имейл адрес, ако искате да продължите да правите бизнес в eBay.
Има някои добри причини, поради които искате да затворите профила си в иБей. Ако сте станали жертва на кражба на самоличност или ако сте били обект на тормоз, то определено ви изненадва с опита на оферирането, покупката и продажбата.
Но уверете се, че искате да го завършите с иБей, преди да издърпате щепсела. След като сметката Ви бъде затворена, тя е затворена завинаги.